Filosofian historia

Koulutus Eelis Taipale Tammikuu 22, 2017 0 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Filosofian historia alkaa antiikin kreikkalaiset. Monissa kirjoja filosofia, tämä historia kirjoitettu ulkoasua joku 21. vuosisadalla. Mutta ymmärtää filosofian tällä kertaa todella tietää kuinka teki antiikin kreikkalaiset. Muinaiset kreikkalaiset oli hyvin erilainen käsitys maailmasta ja itsestään. Antiikin Kreikan ei ollut yhtä yksilöllinen kuin olemme. Hän oli vielä yksi kosmoksen ja maailma heidän ympärillään. Myös välillä ajattelu ja näki mitään eroa vielä. Kauan oli sana ajatella ja hahmottaa sama asia. Platon vain osoittaa, että on eroa ajattelun ja aistimista on. Vasta sitten luo kaksi eri sanaa Aisthesis ja noeisis. Antiikin Kreikan myös ei tunne että hän ajatteli itsekseen. Hän sanoi: ?? Se ajattelee minua ??. Antiikin Kreikan ollut vain yksi kosmoksen ja luonto, mutta myös kokenut henkinen olento; jumala luonnossa. Jokainen pala luontoa oli oma jumalansa. Mutta ei vain luonto oli täynnä jumalallinen liian tunteita, kuten rakkautta, vihaa, surua ja riitaa. Myös paikka, jossa ihmiset elävät innostui jumala. Ateenaan innostui jumalatar Pallas Athene. Jos haluat tietää, miten teki antiikin kreikkalaiset, kannattaa tarkistaa niiden myyttejä. Vuonna myyttejä on mitä antiikin kreikkalaiset ajatus ilmaistaan ​​kuvia. Muinaiset kreikkalaiset ajatteli ole loogista. Haluamme etsiä symbolinen selitys takana myyttejä, mutta kreikkalaiset otti nämä myytit kirjaimellisesti ja ajattelin, että myytit olivat todellisia selityksiä kaikki prosessit maailmassa.
Kreikkalaisen filosofian, ihmiset yrittivät saada enemmän ja enemmän Erillään myyttejä ja yhä enemmän logiikkaa. Muinaiset kreikkalaiset kasvoi hitaasti enemmän ja enemmän yksilön tietoisuus. Antiikin Kreikan ajatus aina ollut käsitys luonnetta. Verbi nähdä oli Idein. Partisiipin oli nähdä Oida ja tämä merkitsi myös ajattelua. Niin antiikin Kreikan sana kirjaimellisesti tarkoittaa think've nähnyt. Platon otti ajattelua myös totta; hän voisi katsella hänen ajatuksensa. He ajattelivat, että jos olisit nähnyt jotain ja kertovat mitä sanoitte on totta. Kun et kerro totuutta niin olet oli katsonut väärin.

Natural Filosofit

Thales
Miletoon osallistui ensimmäiseen filosofi Thales. Hän lähti etsimään Arche; elämän alkuperää. Filosofian Usein sanotaan, että Arche on ikiaineen. Mutta tämä oli Kreikan kertaa luultavasti tarkoittaa alkuvoimana. Thales sanoi, että vesi on Arche. Hän viittasi tässä todella neste, jolla elämän lähde. Elämä ei voi tehdä ilman nesteitä.
Anaximenes
Miletos vielä asui toisen filosofin muiden ajatuksia; Anaximenes. Hän ajatteli Arche oli ilma. Hengitysilman ja tarkoittaa tajunnan. Ilman ilmaa ja happea et voi ajatella ja olla tietoinen asioista.
Herakleitos
Herakleitos asui Efesoksessa ja hän aina puhui logot. Eli noin luovan maailman sana. Tämä liittyy tulen elementin. Logos paljasti järjestyksessä luonnossa ja näkyy myös pieni mies. Voisit nähdä sen liekki, joka ajaa ihmiset tekemään asioita. Jokaisessa ihmisessä on pieni jumalallinen kipinä. Lausunto oli Herakleitos ?? taistelu on isä kaiken ??. Jälleen osa tulipalon takaisin palata.
Herakleitos polveutui kuningas, mutta hän seisoi hänen valtaistuimensa veljelleen. Sen sijaan, kuninkaallinen elämän, hän eli erakko elämää. Jokainen nyt ja sitten hän huomasi ihmisten keskuudessa saada tietoa ja kokemusta. Hän omisti kappaletta jumalatar Artemis. Mitä hän kirjoitti myös kuului temppelin kotiin. Mysteeri viisaus muuttui filosofiaa. Jokainen kulttuuri oli oma arvoituksia piti tehdä uskossa. Mysteries of hengellisen totuuden. Vasta kun katseli hänen sanoitukset hengellinen silmä voisi ymmärtää niitä.
Hän keksi teorian vastakohtia. Maailma koostuu vastakohtia: kuuma ja kylmä, vahva ja heikko. Kaikella on välillä vastakohtia. Hän sanoi myös, että Jumala on nämä ristiriidat: Jumala päivä ja yö.
Hänellä oli teoria panta rei: kaikki virtaa, kaikki muuttuu ja kaikki on kehitteillä. Mutta kaikki muuttuu mitä jää vielä olemassa? Täällä Platon oli myöhemmin vastaus.
Herakleitos sanoi myös, että syvyys sielu on käsittämätön. Rajat sielu ei löydä sinua, ei väliä kuinka paljon kävelet, maa ei löydä sinua. Osa sielua, mitä voimme nähdä on vain jäävuoren huipun.
Empedocles
Empedokles asui Sisiliassa. Hän lisäsi oppia eri elementtejä maametallilla. Hän ajatteli, että neljä tekijää yhdessä oli Arche. Maan on kaikkea tekemistä fyysinen. Hän sanoi, että rakkaus oli voima, joka pitää kaiken yhdessä ja että viha on voima, joka hajottaa kaiken. Hän näki hierarkia eläimillä ja ihmisillä. Hän näkee, että ne on kehitetty peräkkäin. Ensimmäinen, tyypit matala-korkea, ja sitten lajeja.
Xenofanes
Xenofanes syntyi Ionis. Hän havaitsi, että kaikki kansat oli muita jumalia. Myös kaikki nämä jumalat kuin ihmiset ehdotti. Tämä väärä hänelle. Etiopialaiset väitti, että jumalat oli tasainen nenään ja tumma iho. Traakialaiset olivat jumalia, jotka oli siniset silmät ja punaiset hiukset. Jumalat olivat siis varsin suhteellinen. Xenofanes sanoi, että on vain yksi Jumala, ja siellä voi vain olla ymmärrettävää ajatellut. Mutta mitä et varmasti tiedä, mitä Jumala on kuin koskaan tehdä. Jumala voi tietää sekä ydin jumalallinen maailma. Hän teki eron jumalallisen ja ihmisen maailma. Meidän ymmärrystä ihmisen maailman, meidän on yritettävä ymmärtää olemusta asioita ja päästä jumalallinen. Sinun täytyy olla siellä jatkamaan ponnistelujaan, jos se on mahdotonta saavuttaa.

Socrates

Sokrates oli etsimässä yhteistä. Hän käveli kadulla ja kysyi kaikenlaisia ​​ihmiset kysyvät itse ymmärtävät. Hän yritti kysyä oikeita kysymyksiä ihmiset itse tulleen ymmärrystä. Hän olettaa, että sinun ei pitäisi kirjoittaa vaan tehdä filosofiaa. Hän yritti viisautta ihmiset itse syntyä. Hän pyrki esittää kysymyksiä yleinen totuus. Hän yritti kysyy kysymyksiä oman näkemyksensä pidätellä niin paljon kuin mahdollista. Lausunto häneltä oli: ?? tiedän vain, että en tiedä mitään ??. Silti Philedelphia oraakkeli nimitti hänet viisain mies Ateenassa. Hän sanoi, että jotain hyvää oli osa hyvää. Platon meni tätä myöhemmin. Platon oli oppilaana Sokrates. Tapa kyselemällä Sokrates ärsytti monia ihmisiä. Tämän vuoksi hänet lopulta tuomittiin katko. Platon otti tämä hirvittävä ja kirjoitti kirjan: Phaedo. Hän tässä kuvataan, miten Sokrates tuli hänen kuolemaansa. Sokrates näki filosofian prosessi yhä irrottaa fyysisestä. Kuolema hän näki lopullinen irtoaminen fyysisten. Hän teki tämän ilman pelkoa kohti kuolemaa.

Platon

Toisin kuin Sokrates, Platon teki kirjoittaa kirjoja filosofiasta. Hän oli oppilaana Sokrates ja myös kehitteli hänen teorioita. Platon vihittiin mysteeri temppeli Eleusis. Platon laittaa mysteeri viisautta temppelin osaksi ymmärrettävää ja loogista viisautta.
Platon tajusi oli sanonut jotain mitä Sokrates jotain hyvää on osa hyvää. Platon meni täällä ja sieltä nousi teorian ajatuksia. Hän sanoi, vaikka on niin paljon erilaisia ​​tuoleja, on vain yksi ajatus tuoli. Ajatus tämä esine on täydellinen, kun taas kaikki fyysiset paikat ovat epätäydellisiä. Ajatuksena on läsnä mielen maailmassa. Siten Platon tuli siihen tulokseen, että on olemassa kaksi maailmaa: fyysinen maailma ja maailman ajatuksia. Fyysinen maailma on muutettavissa ja kestämätön, kun taas maailman ajatuksia on oikea lahjomaton ja muuttumaton. Kaikista yhteisen esineitä maailman ajatuksia, mutta yksi idea. Jos haluat tietää totuuden ja varmuus sinun täytyy käsitellä maailman ajatuksia.
Platonin mukaan ripustaa maailman ajatuksia ja fyysisen maailman tehdä yhdessä, mutta hän ei voinut selittää hyvin yhteys näiden kahden. Mitä hän sanoi oli noin ?? ideoiden maailmaan on arkkityyppi ja fyysinen maailma on kuva täällä.
Platon käyttää seuraavan tarinan kuvaamaan suhdetta maailman ajatuksia ja fyysisen maailman. Vanki istuu yhdessä muiden vankien luolassa ja hän voi vain katsoa seinälle hänelle. Tähän hän näkee varjot vartijat perässään. Jossain vaiheessa, vain että yksi vankien vapauttamista ja nähdä ulkomaailmaan. Ensin hän on sokaista valo, mutta sitten hän näkee kauneutta. Hän palaa osoittaa tämän kauneuden myös maanmiehilleen vankeja. Mutta he eivät uskoneet häntä ja laittaa hänet. Kuva aave on tässä tarinassa symboloi fyysisen maailman ja kauneus ulkomaailmaan on symbolinen maailman ajatuksia.
Ennen syntyy, sinun on ensin nähdä maailman ajatuksia. Mutta järkytys syntymän unohdat uudelleen. Mutta jos teillä on tietoa maan päällä, tämä on muistutus maailmaan ideoita.

Aristoteles

Aristoteles oli 20 vuotta Akatemian Platon. Aristoteles syntyi lääkärin perhe, näin hän ja hänen filosofiansa paljon käytännöllisempi suuntautunut. Hän oli ensimmäinen biologi. Hän myös avasi he omistavat koulun Cykeion. Täällä hän tuli yhteys maailman ajatuksia ja fyysisen maailman. Tämä teoria hän kutsui hylomorphism. Hylen on fyysinen, epämääräinen, passiivinen ja Hyle oli suuri määrä. Morphe on muotoiluun voima, maailman ajatuksia, määräyksiä ja oli täällä vain yksi niistä. Hyle yksin ole mitään konkreettista ja morphe yksin joko. Vasta kun se yhdessä se voi saavuttaa jotakin konkreettista, niin on aine. Elävissä luonto muodossa voimassa lähetetään käsitys.
Aristoteles puhui myös neljä syytä jotain on mitä se on:
 • Causa materiaalit materiaali syy
 • Causa formalis muodollinen syy
 • Causa efficiens työ aiheuttaa
 • Causa finalis lopullinen syy

 • Nykyään tieteen on ainoa tehokas syy kiinnostusta.
  Kuten Herakleitos puhui polariteettien luonnollisessa maailmassa, Aristoteles puhui polariteettien etiikan. Kontrasti hyvän ja pahan välillä on niin paljon enemmän. Aristoteles täällä tuli kolmijako hyveitä.
  Esimerkiksi nojalla rohkeutta, näet kaksi negatiivit:
  • Liian vähän liikaa Virtue
  • rohkeus pelkurimainen ylimielisyys / holtiton
  • epävarma itsevarma ylimielinen

  Aristoteles oli hyve varten asianmukaisen toiminnan ihminen. Mies yrittää aina löytää keskiasentoon. Mutta keskeinen asema vaihtuu jatkuvasti tilanteesta riippuen. Oikea arvio tilanteesta ja mikä on kultainen keskitie siinä tilanteessa, Aristoteles nimeltään phronesis. Tämä on eräänlainen älykkyyttä.

  Keskiaika

  Vuoden alussa keskiajalla olivat kirjoja Aristoteleen pois. Tämä tuli myöhemmin takaisin Eurooppaan. Tämän seurauksena hallitsi filosofia Platon oli monia neo-platonisia ideoita. Nämä ajatukset rakennettu ajatuksia Platonin. Tänä aikana kaikki filosofit teosofeja. He tekivät eron maailman luonteesta ja uskonnollinen, jumalallinen maailma.
  Vuonna 13. 14. vuosisadan kaksinkertainen totuus opin. Duns Scotes oli filosofi ja teosofin. Hän sanoi: ?? totuudet usko ovat erillään totuuksia tieteen ??. Tämä oli tiede lopulta todella vapauden tutkia asioita.
  Tiede keskittynyt ainoastaan ​​materiaalin alla. Jo nyt on vielä suuri erottaminen luonnon ja jumalallinen maailma. Franciscans, jotta munkkeja oli suurta kunnioitusta Jumalalle. Jumala oli siis erittäin suuri ja tärkeä mies ja hyvin pieni. Mies oli niin pieniä, että ne voi tuntea Jumalaa ja ymmärtää henkisen maailman. Juuri siksi mies kääntyi aivan siellä fyysisessä maailmassa. Karl Dopper filosofi 20. vuosisadan meni niin pitkälle, että sanoisin ?? teoria on vain teoria pitää paikkansa löytyy kokeiden ja tämän pitäisi myös tarkistaa ??.
  (0)
  (0)