Euroopan sää tietokone ja ECMWF ja KNMI

Tiede Natanael Arvonen Tammikuu 22, 2017 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sääennusteet keskipitkän ja pitkän aikavälin perustuvat lähinnä tietokoneen laskelmien ECMWF. Tämä keskus Reading lähellä Lontoossa perustettiin vuonna luvun alussa kahdennenkymmenennen vuosisadan aloitteesta useissa Euroopan maissa.

Yhteistyö ECMWF ja KNMI

Sääpalvelujen Näiden maiden ei ole riittävästi työvoimaa, laskentatehoa ja taloudelliset resurssit tehtäviensä laskelmia usean päivän ennusteet itse. Kuitenkin tietokone malleja ECMWF, jossa laskelmat voidaan tehdä tunnelma, kehitetty yhteistyössä asiantuntijoiden näistä maista. Nämä laskelmat lähetetään päivittäin ECMWF Hollannin KNMI ennusteita. Sitten ne käännetään ja omien tietojensa KNMI käytetään asettamaan lopullisen ennusteita.

Säätutka ja sade

Tärkeä väline määritettäessä lopullinen ennuste, säätutka koostuu pyöreän näköinen tutka, joka havaitsee sademäärä. Tämä tapahtuu lähettämällä pulssi-muotoisen radiosignaalin, joka heijastuu saostamalla. Suunnasta antennin ja välinen aika lähetyksen pulssin ja heijastus kaiku, asema sademäärä alueilla voidaan johtaa. Nämä alueet näkyvät näytön kartan tausta. Kevyt ja rankkasateet on nähtävissä eri värejä.

Yli suihkut

Seuraava sarja tutkakuvien välein muutaman minuutin voidaan nähdä kuinka suihkut liikkua ja ovatko ne painavampaa tai kevyempää. Joskus se voi jopa antaa muutaman minuutin jossa sataa tai on kuiva uudelleen. Mutta valitettavasti kuvat osoittavat ole aina todellisuutta, koska tutka aaltoja propagoivat suoraviivaisesti ja pinta on hieman kaareva. Myös poutaa ei aina kunnolla havaita tutkalla.

Työ ECMWF

Tietokone, johon ECMWF on ruokittu päivittäin ajantasaisia ​​tietoja mitattiin hyvin monissa paikoissa ja kymmeniä tasoilla ilmakehässä. Tärkeää tässä on yksityiskohtia ilmanpaine, sademäärä, lämpötila, kosteus ja tuuli. Perusteella nämä tiedot ja muutokset, jotka voivat tulla siellä, tietokoneet laskea odotukset seuraavien viidentoista päivän kuluessa. Mutta kaikki tiedonkeruu kestää tunnin ja sitten laskenta voi alkaa. Näin ilta laskelmien puoltapäivää ja tulokset lähetetään yöllä eri sääpalvelut. Tämän lisäksi työhön, ECMWF vastaa myös varastoinnista säätietoja ja antaa koulutusta meteorologit ja tutkijoille.

Tietokone ECMWF

Supertietokone mitä tarvitaan on suorittamiseksi laskelmia, suorittaa yksi tehokkaimmista maailmassa ja voi sekunnissa, yli 250 miljardia laskutoimitusta. Lisää että kuitenkin sää seuraavana päivänä on erilainen kuin odotettiin, tämä voi olla merkittäviä vaikutuksia muun laskelmat. Viime vuosina on kuitenkin parantaa siten suuntaus jatkuu edelleen laatu odotuksia. Ennustusten luotettavuutta on tällä hetkellä 80 ja 90 prosenttia.
(0)
(0)