Epämiellyttävä haju nenä? Ja jos se oli cacosmia ...

Terveys Ari Hakanen Huhtikuu 2, 2017 0 261
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Epämiellyttävä haju nenä? Ja jos se oli cacosmia ...

Jotkut ihmiset valittavat kokea paha haju niitä tai niiden ympärille. Tuntematon suurelle yleisölle, haju häiriö on otettava vakavasti. Se edellyttää käynti ENT tunnistaa aiheuttaa.

 Sisältö tämän artikkelin
  •  Häiriö erittäin ärsyttävää haju
  •  Kun cacosmia liittyy krooninen sinuiitti
  •  Kun cacosmia liittyy nuha Karstainen
  •  Kun cacosmia liittyy leikkauksen jälkeen superinfektio
  •  Subjektiivinen cacosmia syyt: mitä hoitoa?

"On erittäin tuskallista elää, sanoo Jean-Pierre. Tunnen jatkuvasti nenä foul haju jäteveden. "Kuten Jean-Pierre, jotkut yksilöt kärsivät cacosmia. He kokevat paha haju, joka voi olla todellinen tai kuvitteellinen.

Häiriö erittäin ärsyttävää haju

Vaikka harvinaista, tämä häiriö haju on erittäin hankalaa ihmisille, jotka tuntevat. Alunperin menetys elämänlaadun, se voi todellakin herättää väärinkäsitys seurue. Ja joissakin tapauksissa, paha haju voi tuntea muiden.

Edessä tämä jatkuva häiriö, vain yksi ratkaisu: tehdä ajanvarauksen kanssa ENT erikoislääkärin tutkimista nenäontelon. Lääkäri sitten harjoitella rinoskopia nenän speculum ja kevyt yksi.

Tarkastelu nenäonteloon ENT

Tarkastaa nenäonteloon syvemmälle, ENT käyttää tähystys suoritetaan käyttämällä joustavaa bronkoskoopin tai jäykkä endoskooppi. Tämä tutkimus koostuu käyttöön nenään putki kamera ja valonlähde. Se ei ole kivulias, mutta voi lopulta tuntua epämiellyttäviä koska roskan sijoitettu nenä, joskus aiheuttaa aivastelu tai vetiset silmät.

Siksi lääkäri voi päättää soveltaa puudutus, käyttäen spray tai vanulla. Tarkastelu on sitten täysin kivuton. Aikana endoskopia, lääkäri voi joutua poistamaan sakkaa tai mätä. Lisäksi se voi myös määrätä skanneri tai panoraama röntgenkuva loppuun diagnosoinnissa.

Infektio nenän tai sivuonteloiden usein mukana

Kun kaikki nämä tulokset, ENT pystyy määrittämään mistä tämä jatkuva paha haju. Se voi olla tarttuva syy vaikuttaa nenän tai sivuonteloiden tai subjektiivinen kysymys hajuharha, eli vääristää tavanomaisia ​​haju tunne.

Infektio nenän tai sivuonteloiden selittää usein läsnä cacosmia. Sijainnista riippuen infektion, hoitoon eroavat toisistaan.

Kun cacosmia liittyy krooninen sinuiitti

Ensimmäisessä tapauksessa, cacosmia liittyy krooninen sinuiitti. Krooninen Sinuiittia kun puhumme taipumus uusiutua usein tai kestää yli neljä viikkoa.

Se voi johtaa yksinkertainen painovoiman poskionteloiden, tylsää kipua tai tukkoinen nenä tunne. "Kuitenkin tietyt krooninen sinuiitti, märkivä vastuuvapauden bakteereita loukussa poskionteloiden joka luo paha haju itselle ja muille", professori André exlique Coste. Hoito sitten koostuu laajavaikutteisten antibioottien. Kun bakteerit tuhottiin, haju katoaa.

Joskus hampaiden infektio aiheuttaa poskiontelotulehdus

Joissakin tapauksissa, sinuiitti hammaslääkärin alkuperä, eli hampaiden infektio on levinnyt sinus. Meidän on sitten yhteyttä hammaslääkäriin hoitoon hammas ja jopa poistaa se.

"Loppujen lopuksi, jos poskiontelotulehdus jatkuu antibioottien käytön jälkeen, endoskooppinen leikkaus on tarpeen tyhjentää poskionteloiden", sanoo professori Coste.

Kun cacosmia liittyy nuha Karstainen

Toinen syy cacosmia: Ozena tai karstainen nuha, vaikka tämä erityisesti nuha on nyt harvinainen Ranskassa. Sille on ominaista pahanhajuisia nenän vuotamista.

Vuodesta sakkaa otettu nenä, herkkyys testaus suoritetaan, jotta määrätä sopivin antibiootit bakteereita mukana.

Hoito kestää kuukauden tai enemmän. Se yhdistää nenä pesee. "Antibioottien käyttö levitetään paikallisesti sumutin myös suositeltavaa", sanoo professori Coste.

Pinttyneen muodot, leikkaus voidaan harkita. Hänen tavoite: vähentää äänenvoimakkuutta nenäontelon, surkastuneet tukivat nuha. Tämän saavuttamiseksi juurruttamista silikoni tikkuja alle limakalvon nenäonteloon. Harvoissa tapauksissa se vähentää kykyä nenäontelon kanssa luusiirrännäisten.

Kun cacosmia liittyy leikkauksen jälkeen superinfektio

Viimeksi mainitussa tapauksessa, cacosmia liittyy komplikaationa leikkaus nenäontelon. Jos leikkauksen aikana, ele on liian leveä, sarvet voivat vahingoittua. Nyt heillä on erittäin tärkeä rooli hengityksen. Ne suodattavat, painostaa, suora, lämmin ja kostuttaa ilmaa välillä nenä ja keuhkot.

Tyhjä nenä oireyhtymä

Niiden puuttuessa tuloksia tyhjä nenä oireyhtymä: hengitysvaikeus, nenän kuivumista ja rupia näkyviin. Joskus nämä tulevat toissijaisesti tartunnan paikallisesti. On tämä toisen tartunnan joka vastaa paha haju.

Hoito koostuu toimivan syy: meidän on vähennettävä määrä nenäontelon ja offset liian tärkeä ero liittyy menetys sarvista implantoimiseksi kirurgisesti silikonista tikkuja, joskus huonosti siedetty.

Subjektiivinen cacosmia syyt: mitä hoitoa?

O lääketieteellinen syy cacosmia todettiin, eikä jäsen seurue tuntuu paha haju merkitty henkilö kärsii tästä häiriöstä. Kaikki tavoite syyt on eliminoitu, pysyvät subjektiivinen syyt. Kaksi pääasiallista voidaan harkita.

Ensimmäinen mahdollisuus: hajuharha

Hajuharha vastaa vääristymistä haju tunne: haju on todella koettu tunnistettu väärin, haju häiritsi. Esimerkiksi kun haju teetä tai banaaneja ilmenee, henkilö sanoi tuntea haju lantaa tai jätevettä. Haju ruusu hajuvesi tai ei tunnisteta. Koska olennainen piirre tässä muuttunut käsitys on näkyvän hajuja yleensä aiheuttaa tunne melko miellyttävä. "Hajuharha usein mukana anosmia, eli koko tai erittäin suuri menetys hajua", sanoo professori André Coste.

Yleisimpiä syitä ovat anosmies esiintyy jälkeen viruksen kylmä tai pään vamma. Muita syitä: nenäpolyyppien niitä, säännöllinen altistuminen ärsyttäviä höyryjä tai tiettyjen lääkkeiden. "Valitettavasti ulkopuolella polyyppitautia, ja parosmies anosmies nämä ovat hoidettavissa. Mitä polypoosi, me vetosi kortikosteroideja tai kirurginen hoito, "lisäsi professori Coste.

Kun siellä haju hallusinaatiot

Vaikka erillisiä hajuharha, haju hallusinaatiot tai phantosmia, on ominaista käsitys hajuaistin stimulaatiota kun mitään haju- molekyyli mieltävät normaali aihe. Se osoittaa useammin olemassaolo neurologinen tai psykiatrinen sairaus.

(0)
(0)