Elämäkerta Marten Toonder

Miscellany Seem Salminen Tammikuu 22, 2017 2 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Yksi kuuluisimmista pilapiirtäjiä maamme oli varmasti Marten Toonder. Varsinkin hänen merkkiä Tom Cat ja herra Oliver B. Bumble sen ikonin lauseita, kuten ?? Jos tiedät mitä tarkoitan ??. Mutta hän piilossa laiton painokone sodan aikana, jossa laiton sanomalehti Metro painettiin, se ei ole vielä kaikkien tiedossa.

Yleinen

On 02 toukokuu 1912 Marten Toonder on syntynyt Rotterdamissa. Hänen vanhempansa ovat kapteeni syvänmeren Marten Toonder ja Trijntje Huizinga. Hän on nuorempi veli, joka on kuin Marten kirjailija Jan Gerhard Toonder.

Koulutus Marten

Tietoja nuoret Marten on vähän tunnettu. Hän osallistui aste on Westersingel. Lukion jälkeen hän liittyi 18-vuotias, hänen isänsä meni Etelä-Amerikkaan. Buenos Airesissa hän joutuu kosketuksiin Dante Quinterno, entinen Walt Disney animaattori. Dante tuo hänet tekniikka nauhat ja piirrettyä.
Kun isä ja poika matkaansa takaisin saa nuori Bearer isänsä vuosi todistaa itsensä koominen. Hän seuraa opiksi 1933 ja löysi työtä kustantaminen ja painaminen ?? Hollannin Rotogravure Maatschappij NV ?? Leiden. Täällä hän piirsi koominen sarjoja. Yksi hänen ensimmäisistä sarjakuvista oli KRO ?? Vroolijke ja Creepy seikkailut Bram Ibrahim ??.
Phiny

Marten, perheellinen mies

Vuonna 1935 hän avioitui Alfine Kornélie Dick, joka tunnetaan paremmin nimellä Phiny Dick, hänen naapurinsa, lastenkirjailija ja kuvittaja, hänen naapurinsa Hän on kumppani miehensä, harkitsee nauha ?? ?? Olle Capon, nauhat kissa ?? Miezelientje? ? ja kirjoittaa sanoitukset ?? klo ?? Kappie.
Yhdessä heillä on kaksi poikaa, Eiso syntyi vuonna 1936 ja vuonna 1944 tulee Onno.
Noin vuonna 1964 - 1965 rikkoi Marten ja Phiny Irlannin Greystones omistautua kokonaan koominen. Täällä hän huomaa, että maisema hänen Bommel sarjakuvia hyvin paljon luonne Irlannissa.
Vuonna 1990 Phiny kuolee saman taudin hänen 19-vuotiaana oli lähes kohtalokas. Pian tämän jälkeen hän tapasi Tera Mares Uunit, jonka hän avioitui vuonna 1996. Valitettavasti tämä tornado romantiikkaa, mutta voi olla lyhyt, 29. elokuuta samana vuonna hän kuolee. Tera oli huomattava säveltäjä ja musiikkitieteilijä.

Pilapiirtäjä sotaan

Marten Toonder on perustaja Marten Toonder Studios ja luoja, muun muassa:
  • Tom Poes
  • Oliver B. Bumble
  • Panda
  • Kappie jne.

Dikkie ja Dunnie Jo 30-luvulla kiinnitti Marten Flanderin Bravo, ja alussa 40s myös hollanninkielinen versio. Tämän lehden, hän allekirjoitti:
  • Dikkie ja Dunnie
  • King of the Jungle
  • Jim ja Soe

Vuonna 1939 hän päättää aloittaa oman. Vuotta aiemmin hän oli ensimmäistä kertaa luku ?? Tom Cat ?? allekirjoitettu mutta vasta 1941 tekee kaistale Alankomaissa, Tsekkoslovakia ja Ruotsi ulos. Argentiinassa ja Tšekkoslovakiassa esiintyi melko onnistunut ?? ?? Dom Sombrero.
Se oli myös vuonna 1941, että De Telegraaf Mikki Hiiri sarjakuva ?? ?? korvaa ?? seikkailut Tom Poes ??.
Vuonna 1941 hän voisi aloittaa kiitos monikulmio sarjakuva. Vuonna 1942, Joop Geesink ja Bearer kumppaneita ja ne keskittyivät Geesink-Toonder Studios Vijzelstraat. Tee täällä ovat elokuvien NS ja Philips. Tämä yhteistyö tulee seistä, kunnes varhain 1943, kun Geesink mieluummin menossa keskittyä nukke elokuva ja siirtotie sarjakuva ja sarjakuvat.

World War II

Kun Telegraph vuonna 1944 saa SS toimittaja, Marten pysäyttää hänen piirustukset Tom Poes ja heikentyminen johtuu maaninen masennus, jotta hän voisi lakata toimimasta ja hän ei mennä piiloon.
Sotavuosina olivat Toonder Studios kymmeniä ihmisiä työssä. He olivat saaneet tilauksia saksalaisiin yrityksiin. Koskaan siellä on vain toimitetaan yksi metri käyttökelpoista elokuva. No se oli hyvä kansi Resistance. Erillisessä rakennuksessa oli tulostus DAVID tukossa. Lisäksi kirjoja Tom Poes, tässä tulevat maanalainen Metro-lehden ?? ?? alkaen.

Sodanjälkeisen vuotta

Hän odottaa, kunnes sodan jälkeen, jossa uudelleen piirustusten Tom Cat varten Telegraph. Sitten näyttää lyhyt sarjakuvia, jotka näkyvät 50 sanomalehdissä, sekä kotimaassa että ulkomailla.
Irlannin maa hän omistautui täysin hänen menestys, eli Tom Poes ?? ??. Tietoa luku hän on kirjoittanut peräti 600 tarinoita. Näistä 150 esiintynyt päiväretki sanomalehdessä.
Vuodesta 1967 kautta kiireinen mehiläinen 43 jättiläinen taskut antama Bumble Tales. NRC julkaisi viime Bommel sarja 1. huhtikuuta 1998 alkaen. Hän kirjoittaa lyhyesti vuonna 1982 boekenweekgeschenk.
Bumble ja Tom Puss 70-luvulla on uusi päivä matkan Telegraph, Guru ?? ?? allekirjoittanut Peter Abel. Tämä on salanimi varten: Marten Toonder ja Eiso ja Peter Hove.
Lopuksi vuonna 1983, kun kaksi vuotta työtä Rob Hack, sarjakuva ilmestyy ?? Jos tiedät mitä tarkoitan ??. Jotain Siirtotie halusi saavuttaa pitkään.

Viime vuosina,

Kuoleman jälkeen hänen vaimonsa Phiny Marten palasi Alankomaihin. Aateloitiin vuonna 1982 Bearer asuu Rosa Spier talo Laren, jossa useat vanhukset taiteilijat elää. Samana vuonna hän sai Stripschapprijs, vuonna 1992 hän saada Toll palkinnon ja vuonna 1997 Svenska Golden Adamson Sierieakademin. Hän ei ole koskaan voittanut suuren kirjallisuuden palkinnon. Tämä oli Jan Wolkers syy hänen myönnetty PC Hooft palkinnon vuonna 1989 kieltäydyttyään.
Käytössä 25 heinäkuu 2005 kuolee Marten Toonder, 93 vuotias, unissaan.
Kunnianosoitus tämän suuren pilapiirtäjä on 41 sarjakuvapiirtäjät osaltaan ?? Oliko Tom Poes mutta täällä ??, iloinen kirja tämä suuri ja ihmeellinen taiteilija.
Se lähettää myös kuunnelma alkaen 05 helmikuu 2007 Radio 1 ja 6, joka käsittää 75 tarinoita 440 jaksot 15 minuuttia. Alla on 48 tarinoita Marten Toonder itse halunnut paras.
(0)
(0)