Dynaaminen rannikkoalueiden hoitoa saarilla

Luonto Kustaava Elomaa Tammikuu 22, 2017 0 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Koska 90, on yhä enemmän dynaaminen rannikkoalueiden hoitoon sekä saarilla. Karkeasti ottaen tämä tarkoittaa, että luonto näillä alueilla mahdollisimman paljon irti hänen tavalla. Tämä lähestymistapa on sekä myönteisiä vaikutuksia turvallisuuden ja biologisen monimuotoisuuden tällä hauras alueella.

Nykyiset ongelmat Waddenzeellä

Merenpinnan nousu koska maailmanlaajuinen ilmastonmuutos, on yksi suurimmista uhkista Wadden-saaret. Tämä ongelma pitkällä aikavälillä asettaa suuria paineita rannikkoalueilla: seuraavan 100 vuoden on kasvua peräti puolen odotetaan koko mittari.
Luonnollisesti tämä lisäys ei ole ilman seurauksia. Ensinnäkin tietysti on se ongelma, että esiintyvät korkeampi ja tulvat paikoin jopa pysyvästi kuuluvat veden: Tämä tietysti on vaikutuksia asuttavuuden alueilla. Lisäksi suuri osa kasviston ja eläimistön saarille menetetty.
Lisäksi merenpinnan nousu vuonna kasvattanut painetta nykyisiä patoja. Tulviin ja oja murtuu, nämä olisi säilytettävä ja mahdollisesti lisäsi: tämä tuo valtavia kustannuksia se.
Toinen ongelma saarta muodostavat biologisen monimuotoisuuden väheneminen. Erityisesti rakentamisen kova patoja on ollut paljon vaikutusta ekologiaan näillä alueilla.
Saaret alunperin ominaista monenlaisia ​​elinympäristöjä: erityisesti läsnäolon pääasiassa hiekkadyynien ja marskimaat olivat tyypillisiä. Kuitenkin rakentaminen patojen on varmistanut, että muodostumista hiekkadyynien on estettävä ja lokalisoitu tulvien maassa olleet enää mahdollisia: aikaisemmin suuri osa saarten tahansa päässä nurmettuneeksi suot. Lajikkeen maisema on huomattavasti pienempi, mikä on uhka paikallisten ekosysteemien. Useat kasvi- ja eläinlajeja, kuten Anagallis tenellan, nykyään tuskin saarilla.

Dynaaminen rannikkoalueiden hoitoon

Viime vuosikymmenellä viime vuosisadan, oli yhä enemmän dynaaminen rannikkoalueiden hoitoon. Sinänsä tämä on laaja käsite: se voidaan karkeasti kuvata kokoelma menetelmiä, joissa luonnollisia prosesseja rannikolla voi edetä rauhassa. On olemassa erilaisia ​​menetelmiä, joita tämä kokoelma.
Edistää luonnon dyyni muodostuminen
Tavoitteena, jota noudatetaan monilla rannikkoalueilla, on kannustaa muodostumista dyynit. Patoja ja tiheä kasvillisuus estää tämä dyynien muodostumiseen: poistamalla nämä, luonnollinen prosessi Dune muodostumista voi tapahtua. Myös hiekka ravintoa on menetelmä, joka stimuloi dyynit: tämä lähestymistapa suihkutetaan hiekkaa meren rannalla alueella. Tämä hiekka on vaikutuksen alaisena tuuli, lopulta mahdollistaa muodostuu uusia dyynit ja tehostaa nykyistä dyynit.
Meri antaa enemmän tilaa
Myös lisäämällä merivesi tunkeutumaan, usein tärkeä tavoite. Tarjonta meriveden varmistaa, että maa tulee umpeenkasvu kasvillisuus. Tämä lopulta edistää suurempia eroja ekosysteemien saarilla, jotka puolestaan ​​tarjoavat turvasatama ainutlaatuinen kasvi- ja eläinlajeja. Lisäksi se tarjoaa vuorovaikutusta suolaisen ja makean veden perusta ainutlaatuisia ekosysteemejä vaikuttaa myös suurempi biologinen monimuotoisuus.

Vaikutukset dynaaminen rannikkoalueiden hoitoon turvallisuussyistä

Vaikka perusperiaatteet dynaaminen rannikkoalueiden hoitoon periaatteessa ovat hyvin kauniita, monet ihmiset ovat kyseenalaistaneet seurauksia tämäntyyppisen rannikkoalueiden hoitoon turvallisuudesta. Erityisesti edistämällä paikallisia tulvia ja poistamalla kova rannikko ääni aluksi ole kovin houkutteleva asukkaille näillä alueilla.
Mutta dynaaminen rannikkoalueiden hoitoon voi todella johtaa parannusta turvallisuuteen. Kuten aiemmin viitataan, on tuuli ja meren laskeuman sedimentin suuri vaikutus dyyni muodostumista: tämä prosessi on vastustetaan kuivilla läsnäolo penkereitä ja kasvillisuuden. Meren ja tuulen antaa kulkea omaa tietään, on mahdollisuus muodostaa dyynejä, jotka kasvavat merenpinnan nousu. Tämä poikkeaa ihmisen aiheuttamia patoja, jotka eivät kasva ympäristönsä kanssa ja paljon kustannuksia ja huolto aiheuttaa.
Mahdollisuus tulvia tietyille alueille ei tarvitse olla suoraa vaaraa turvallisuudelle. Useimmissa tapauksissa on vain muutaman kerran vuodessa, aikana myrskyjen, tulvien siellä nimetyillä alueilla, jotta niitä voidaan edelleen käyttää. Lisäksi saat kaikki asumattomille alueille, jotka sijaitsevat kaukana asutuksesta, mahdollisuus tulva. Näin ei ole välitöntä vaaraa asuttavuuden saaren.

Vaikutukset dynaaminen rannikkoalueiden hoitoon biologista monimuotoisuutta

Ruiskuttaa hiekkaa ja tulvien merivedellä määrittää pitkälti muodostumista maisema saarilla. Kun nämä maisema muodostavat prosessit enää haittaa staattinen rannikot, alkuperäinen monimuotoisuutta alueella voi palata. Siellä löydät enemmän vastakohtia ja siirtymät ovat: edellä mainittu dynamiikka välillä suolaisen ja makean veden on esimerkki. Monille kasvi- ja eläinlajien on suojelu ja mahdollisesta laajentamisesta tämän ainutlaatuisen elinympäristön on välttämätöntä.
Biologisen monimuotoisuuden suojelu Waddenzeen on myös säädetty sekä Alankomaiden ja EU-lainsäädännöstä. Jos vain tästä syystä käyttöön dynaamisen rannikko koskevissa asioissa.
(0)
(0)