Dolmen

Miscellany Auno Ruutu Toukokuu 29, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Dolmen on hauta tehty lohkareita koostuu noin puoli kiviä, päällä huippukivi. Koko on peitetty hiekkaa. Sana kivenlohkare tulee vanhoja hollantilaisia ​​sana hyun ?? ??, mikä tarkoittaa jättiläinen. Keskiajalla heidän mielestään haudoissa tehtiin jättiläisiä. Sillä he olivat tarpeeksi vahvoja nostamaan raskaita kiviä. Jotkut käyttävät termiä hunnebed. Tämä sana on peräisin vanhasta teoria, joka olettaa, että haudat rakennettiin hunnit, keskiaikainen folk. Kuitenkin tutkijat havaitsivat, että lohkareet olivat kauas keskiajalla. Koska hunnit ei ollut vielä elänyt, on mahdotonta, että he ovat tehneet megaliths.

Alkuperä ja rakentaminen

Noin 150.000 vuotta sitten oli Euroopassa suuri osa jään peitossa. Myös Alankomaat. Jään olivat suuria lohkareita ja savea, joka alkoi näkyä vasta tuhansia vuosia jään sulaminen. Funnel Volk, joka eli noin 5000 vuotta sitten, rakennettu välisenä aikana 3400 ja 3200 eKr haudoissa. He velkaa nimensä suppilomainen kupit ne jää jälkeen niiden haudoissa. Näissä palkinnot oli ruokaa, joka oli tarkoitettu kuollut niin ne otettiin haudoissa aikana matkaansa tuonpuoleiseen ei kwamen.Maar pulaa paitsi kupit täynnä ruokaa. Tärkein Kylän ihmiset usein haudattu monia kauniita ja kalliita kohteita, kuten koruja, aseita ja keramiikka.
Aika se asui Funnel Ihmiset, ei ollut koneita tai autoja vielä ?? n, joka voisi vetää raskas kiviä jopa 25 000 kiloa. Ei ole varmaa, kuinka Funnel ihmiset saivat tämä tapahtuu. Kuningas Fredrik VII Tanskan keksi teorian tästä. Hänen mukaansa ihmiset käyttää kelkat, köydet ja härkiä siirtää kivi. Rakentamiseen Dolmen oli joskus tarvitaan 200 miehen ja työ kesti noin kolme kuukautta. Ennen että ensimmäisen kerran kaltevuus hiekkaa. Sivua kohti rinteen tehtiin kaksi aukkoa, jossa suuria kiviä laitettiin. Vastaan ​​tämä kivi oli myös kaltevuus hiekkaa, jotta huippukivi, että rinne kahteen puolella kivet voitaisiin hinata. Samalla tavalla, useita pinoja kivet otettiin yksi toisensa jälkeen. Sitten hiekka poistettiin capstones ja ontstsond tila, jossa voisi seistä. Alunperin näki haudat kaltaisena Sand Hill, mutta koska vuosien hiekka haalistuneet, tänään vain nähdä lohkareita.

Näkymä

Alankomaissa löytyi 54 haudoissa. Näistä on 52 Drenthe ja kaksi Groningen. Jossa erityinen kirje-luokan järjestelmän ne löytyvät. D ja G, Drenthe ja Groningen vastaavasti näyttää missä Dolmen löytyy. Luku kertoo Dolmen on: mitä suurempi numero, etelämpänä sijaitsee Dolmen. Esimerkiksi: dolmen D53 sijaitsee Drenthessä ja on numero 53, mikä tarkoittaa sitä, että hyvin Etelä Dolmen sijaitsee. Luultavasti oli jälleen paljon enemmän haudoissa, noin 100 kappaletta. Mutta vuosien mittaan hunebedden osat ovat poistettu tai ne kokonaan hävinnyt. Tähän on syynä on tiet, talot ja penkereitä rakennettu. Suurin megaliittiajan hauta Alankomaiden on Borger. D27, kuten Dolmen kutsutaan, on 22,5 metriä pitkä ja koostuu yhdeksästä capstones, 26 puolella kivet, kaksi kulmakiviä ja portti, joka käsittää neljä puoli kiviä ja yksi huippukivi. Dolmen D27 vuosittain houkuttelee niin ?? s 70000 kävijää. Toukokuusta 2005 lähtien, vieressä NHI korvataan uudella Hunebedcentrum jossa monet infromatie on käytettävissä. Keskus odottaa toivottaa 100000 kävijää vuodessa.

Haudoissa muissa maissa

Ei ainoastaan ​​Alankomaissa löytyy haudoissa. Myös Pohjois-Saksassa ja Tanskassa tämän ?? ?? kryptissa. Sitten on myös havaittu samankaltaisia ​​rakenteita kaikkialla Euroopassa. Esimerkkejä ovat Stonehenge Britanniassa ja kivet järjestetty peräkkäin Carnac Bretagnessa, Ranskassa.
(0)
(0)