Dementia, muistamattomuus ja ehkäisy

Terveys Arsi Keinonen Tammikuu 23, 2017 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Dementia on usein sekoittaa unohdusta. Mutta dementia on paljon enemmän. Jos yksi on saada vanhuuden häiriöitä muistiin, mielialaan ja käyttäytymiseen, jotka ovat niin vakavia, että henkilö ei enää toimi arkielämässä, siellä voidaan puhui dementia. Seuraavat aiheet käsitellään tämän artikkelin:
  • Dementia yleinen
  • Unohduksen
  • Estä

 Dementia yleinen

Dementia on oireyhtymä, tai erilaisia ​​sairauksia. Dementia voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: lievä dementia, kohtalainen dementian ja syvällinen dementian. On olemassa useita syitä, ja sairauksia, jotka voivat johtaa siihen, että dementian oireita. Yleensä ensimmäinen oire dementia, unohduksen. Tämä koskee pääasiassa asioita, joita on tapahtunut tai sanoi äskettäin. Kuitenkin pitkällä aikavälillä muisti toimii edelleen oikein. Mutta dementia on enemmän kuin vain unohdusta. Dementia on heikkeneminen henkistä toimintaa. Tämä on tunnettu siitä, että yhdistelmä useiden häiriöiden muistiin, mielialaan ja käyttäytymiseen. Koska keskeinen toimenpide toteutetaan tästä kehittämiseen useiden kognitiivisten häiriöiden. Kanssa häiriön kognitiivisiin toimintoihin tarkoitti ne häiriöitä käsitys, huomio, keskittyminen, muisti, suuntautumiseen, kieleen ja taitoja. Kyky oppia uutta tietoa tai muistaa aiemmin opitun tiedon vähenee. Ongelmia syntyy puhuminen ja ymmärtäminen kieli, päivittäisten toimintojen ja tunnustaa ihmisiä ja asioita. Dementia voi olla sekoittaa mikä päivä tänään on ja voi kärsiä mielialan vaihtelut. Vain jos estää joitakin näistä ongelmista ovat niin vakavia, että henkilö ei enää toimi arkielämässä, siellä voidaan puhui dementia.

 Unohduksen

Jokaisella on tekemistä unohtamisen. Muistamattomuus on hyvin normaali osa ikääntymistä. Miten voit nähdä, jos joku on vain huonomuistinen, tai on vakavampi ongelma, nimittäin dementia? Ensimmäisenä esimerkkinä meillä ehtoolliselle viikko sitten. Toisin normaali ihminen, joka vain huonomuistinen unohtaa yksityiskohtia, dementoitunut henkilö unohtaa koko tilannetta. Toisena esimerkkinä, otamme henkilön nimi. Kun muistamattomuus tiedät, mutta et voi päästä sinne. Jos nimi mainitaan silloin, muistat taas. Tunnustaminen on normaalisti. Dementiaan mutta tiedot on kadonnut muistista, ja ei ole tunnistuskohdan. Kun muistamattomuus voit omaksua uutta tietoa, mutta dementia vähän tai ei lainkaan uusia tietoja muistiin kuin kyky oppia uutta tietoa pienenee. Jopa asioita, joita dementoitunut henkilö aiemmin tiesi, kuten nimiä ihmisiä tai voiteluöljyä voileipä, voidaan unohtaa. Tavallinen muistamattomuus ei vaikuta päivittäiseen elämään. Dementia on tyhmä. Vaikeuksia syntyy arjen askareissa, kuten pukeutuminen tai ruoanlaittoon. Yksi eksyy tutussa ympäristössä, ja ongelmia arvioitaessa arkipäivän tilanteissa.

Estä

GP Ilmoittautumiset
Dementia on yleisin vanhuuden ja dementian riskiä kasvaa iän myötä. Dementia tapahtuu nuorempana ole yleisempää naisilla kuin miehillä, tai päinvastoin. GP Records osoitti siellä vuonna 2003 arviolta 21 900 48 800 miesten ja naisten dementia tiedetään yleislääkärin. Tämä on 2,7 prosenttia 1000 miestä ja 6,0 prosenttia 1000 naisia. Nämä tiedot koskevat henkilöitä, jotka asuvat itsenäisesti tai vanhainkodissa.
Arvioitu vuotuinen esiintyvyys ja ilmaantuvuus mukaan GP rekisteröinnit vuonna 2003:
Lähde: vuotuinen esiintyvyys on keskimäärin CMR Nijmegen eo, RNUH-LEO, RNH Limburgin ja Transition projekti, esiintyvyys on keskimäärin CMR Nijmegen eo, LINH, RNUH-LEO, RNH Limburgin ja Transition Project.
Väestö
Populaatiosta 1990-1993 toimistossa markkinoiden ja politiikan tutkimuksen ERGO henkilöille, jotka asuvat itsenäisesti tai asuvat hoitokodissa, näyttää siltä, ​​että tämä arvio on liian alhainen. Mikäli arviot Tämän tutkimuksen ovat edelleen voimassa, tämä merkitsisi sitä, että vuonna 2003 7,0 prosenttia 1000 miesten ja 16,1 1000 naiset olisivat tylsistynyt. Tämä on yli kaksi kertaa niin suuri kuin perusteella GP rekisteröinnit. Lasketaan yhteen, tämä tulee 190000 dementiapotilaiden.
Lähde: Asukasluku: ERGO.
Selitykset erot
Ero pienempi esiintyvyys yleislääketieteen rekistereihin verrattuna tietoja väestöstä voidaan selittää. Ensinnäkin, henkilö dementia, ympäristö ei välttämättä tunnista oireita dementia. Voisi myös ajatella, että ei ole mitään hän voi tehdä tekee GP tai myöhemmin tänä kuule. Lisäksi lääkäri ei voi olla aivan varma, onko henkilö kärsii dementiasta vai ei. Vuonna seulonta ERGO ovat ihmisiä, jotka ovat saattaneet ottaa huomioon Alzheimerin tauti. Myös lääkäri ei tunnista dementoitunut henkilö.
Hoitokodit
Sekä Rotterdamin Tutkimuksesta ja GP tiedot ovat dementoituneiden sisältyy ei sisälly hoitokodissa. Perustuu tietoihin kansallisen rekisterin Care hoitokodit ja Keski hallintoviraston varten erityisiä sairauskuluja osoitti, että joukko ihmisiä, joilla dementia hoitokodissa vuonna 2003 on arviolta 30 900. Terveys Neuvosto on dementia diagnoosi tehdään noin 53% vanhainkodin asukkaiden Alankomaissa. Kaikista tunnetuista tiedot voidaan todeta, että 18% dementiaa sairastavien potilaiden asuvat hoitokodissa ja 17% klo hoitokodissa. Loput 65% elää itsenäisesti. Tämän 65% kuulla sekä dementiapotilaiden jotka tiedetään niiden GP jos dementoituneiden jotka eivät tunne niiden GP.
Uutta potilasta
Uusia dementiapotilailla vuonna 2003 Alankomaissa arvioidaan mukaan GP kirjaa 0,6 per 1000 miehiä ja 1,3 prosenttia 1000 naista vuodessa. Mutta kaikki vanhemmat väestön Ergo vuosimallia 1993-1994 arvioidaan 1,2 per 1000 miestä ja 2,8 per 1000 naista. 73% uusista tapauksista kanssa dementia johtuu Alzheimerin tauti. Dementiaa on 14% uusista tapauksista ja loput 13%, jokin muu dementian muoto.
Nämä tiedot perustuvat väestö myös korkeampi kuin perustuvia arvioita GP kirjaa. Tämäkin voidaan selittää perusteella samat syyt eroihin numerot: eri määritelmiä ja dementoituneiden eivät tule lääkärille tai ei tunnusta yleislääkäri.
Kuolleisuus Kotelot
Dementia liittyy naisten viiden parhaan sairauksia korkein kuolleisuus. Tutkimus CBS Kuolleisuustilastot osoitti, että vuonna 2005 1.919 miesten ja 5,095 naiset ovat kuolleet dementia.
Lähde: CBS Kuolleisuustilastot
(0)
(0)