Breslov hasidismi

Miscellany Ilkka Kauppi Tammikuu 22, 2017 0 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Breslov on haara hasidismi perusti Rebbe Nachman of Breslov, on-pojanpoika Ba'al Shem Tov perustaja Hasidism. Hänen seuraajansa pyrkivät intensiivistä iloista suhde Jumalaan. Konsernilla ei ole johtaja vuodesta Nachman osoitti seuraaja. Liike kohtasi voimakasta vastustusta lähes kaikki muut hasidijohtaja liikkeet Ukrainassa, mutta ne kasvoivat nopeasti numero Ukrainassa, Valko-Venäjällä, Liettuassa ja Puolassa. Monet ovat aikana Stalinin hallinnon tappoi. Toisen maailmansodan aikana, monet menettivät henkensä. Breslov Chassidim hetkellä Englannissa, Amerikassa ja Israelissa.

Historia

Breslov on Jiddiš nimi kaupungin Bratslav Ukrainassa jossa Nachman kahdeksan vuotta elänyt. Kun Nachman vuonna Bratzlav saapui hän sanoi: "Tänään olemme laatineet nimi Bratslaver Chassidim nimi ei koskaan katoa, koska minun seuraajia aina kutsuttiin kaupungin Bratslav .." Heprean kirjaimet Breslov voidaan järjestää uudelleen lev basar viittaavat profetia Hesekielin: "Minä otan pois teidän kivisydän ja antaa sinulle sydämen lihasta."
Rabbi Eliezer Shlomo Asettele johtaja Breslov Chassidim vuonna Yavniël

Uskonnollinen lähestymistapa

Breslov lähestymistapa painotetaan palvelemaan Jumalan vilpittömästi sydämen, jossa on paljon iloa ja kovaa elämää. Ne ovat hyvin emotionaalinen, paljon taputus, laulua ja tanssia. Rabbi Nachman sanoi: On suuri velvollisuus onnellinen "Vaikka keskitysleireillä natsien pyrki Bres Lovers olla onnellinen ..
On myös paljon painoarvoa rukouksen. Lisäksi päivittäistä rukousta on huomiota hitbodedoet. He kommunikoivat yli tunnin Jumalan kanssa. Tavoitteena on läheinen ja henkilökohtainen suhde Jumalaan ja luoda selkeämpi käsitys oman henkilökohtaisen motiivit ja tarkoituksiin.
Jotkut tekemistä mantra meditaatio toistamalla sana tai lause uudestaan ​​ja uudestaan. Nachman käyttänyt ilmaisua "Ribono shel Olam.

Rosh Hashana kibbutz

Toinen käytäntö on vuosittainen Rosh Hashanah kibbutz, suuri kokoelma ympärille hauta Nachman Ukrainassa juutalaisten uudenvuoden. Rabbi Nachman itse sanoi: "Minun Rosh Hashanah on suurempi kuin kaikki Rosh Hashana on minun koko tehtävänsä ralli ympäri hautaan se on 20000 kannattajia ympäri maailmaa ...

Tärkeää kirjoja Breslover Chassidim

Nämä kirjat on kirjoittanut Rebbe Nachman ja Reb Noson. Magnum opus Nachman n Likutey Moharan. Nämä ovat 411 luokkiin Tooran, Talmud, Zohar ja Kabbala.
Muut teokset ovat:
  • Sefer HaMiddot -a kokoelma aforismeja
  • Sippoerei Ma'asiyyot -13 mystinen vertaukset
  • Tikkun HaKlali -a tietyssä järjestyksessä 10 Psalmien.

Kuoleman jälkeen Rebbe tuli seuraavia kirjoja keskusteluja, fragmentteja oppitunteja jne.:
  • Shivchei Haaran
  • Sichot Haaran
  • Chayei Moharan

Bres Lovers eivät rajoitu Nachman n kommentteja, mutta myös tutkia klassisen tekstejä.
(0)
(0)