Berliinin saarto

Miscellany Hely Tikkanen Marraskuu 16, 2017 0 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Berliinin saarto oli yksi ensimmäisistä tutkimuksista kylmän sodan. Berlin, joka jaettiin liittoutuneiden neljään vyöhykkeeseen, mutta makasi hänen koko Neuvostoliiton alue, suljettiin venäläiset toivossa ottaen kaupungin kokonaan. Kiitos yhteisvoimin amerikkalaiset ja britit yritykset epäonnistuivat, he toimittanut kaupungin lentoteitse.

Kriisin syyt

Toisen maailmansodan jälkeen, Saksa oli jaettu neljään vyöhykkeeseen, joista kukin oli miehitetty yksi Allied Powers. Berliini oli keskellä Neuvostoliiton alueella, mutta oli itse uudelleen jaettu neljään vyöhykkeeseen. Suhde Britannian, Yhdysvaltain ja Ranskan alueet olivat melko hyviä, mutta Neuvostoliitto piti itselleen ja osapuolten välisiä suhteita heikkeni miehitys kesti. Vuonna 1948 he halusivat uudelleen yhdistyä vyöhykkeet ja yhtenäisvaluutan. Protestina Neuvostoliittoa vastaan ​​käveli ulos liittoutuneiden valvontakomissio neuvoston ja kolme muuta osapuolet päättivät yhdistää niiden alueilla ja anna valuutan näiden kolmen alueilla. Vastauksena venäläiset ilmoittivat takaavat taloudellisen eheyden vyöhykkeen ja että "tekniset ongelmat" estäisi maiden pääsyä Länsi vyöhykkeiden Berliinin.

Neuvostoliiton alue

Neuvostoliiton miehittämässä sektorin Berliinin, puhuttiin alijäämien, talous ei ollut hyvä. Neuvostoliitto lähetti monia tuotteita oman, World War kärsivät maa. Länsi-Berliini kukoistivat liittoutuneiden miehitysjoukkojen, jolla oli tarkoitus perustaa demokraattinen hallitus ja ottaa käyttöön markkinatalouteen. Neuvostoliitto halusi saada täyden määräysvallan Berliinissä. 15. kesäkuuta 1948 Autobahn suljettiin neuvostoliittolaiset ja pyrki estämään ihmisiä pakenevat kaupungin. 21. kesäkuuta, vesistöt suljettiin ja kaksi päivää myöhemmin kaikki junat. Kansa Berliinin johtaa nyt riippuvaisia ​​neuvostoliittolaiset elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden. 24. kesäkuuta, venäläiset ilmoitti, että ihmiset Länsi vyöhykkeitä ruokaan niitä.

Harry Truman

Yhdysvaltain presidentti Harry Truman päätti heti, että Yhdysvallat sen olemassaolon oikeuden Berliinissä ei anna periksi, vaikka se johtaisi sotaan. 26. kesäkuuta siellä perustettiin pienimuotoinen ilmakuljetusvalmiuksia toimittamaan Länsimaat Berliinissä. Hitaasti mutta varmasti, airlift laajennettiin toimittaa väestöstä Länsi-Berliinissä. Amerikkalainen koodinimi tämä operaatio oli Käyttö vittles, British kutsui häntä "Tavallinen Fare. Heinäkuussa 1948 toiminta yhdistetyn Airlift työryhmän kutsuttiin. Aluksi airlift pyörinyt lähinnä ympäri ruokaa ja hiiltä, ​​myöhemmin oli myös talvivaatteita ja lääkkeitä lisätään. Myös ihmisiä kuljetettiin välttämättömiin tapauksiin. Useimmat tuotteet tuli Yhdysvalloista, koska Ranska ja Englanti ovat itse kärsineet seurauksista toisen maailmansodan.

Saarto

Saarto kesti 24 kesäkuu 1948 asti 12 toukokuu 1949. ilmakuljetusten hoiti 4500 tonnia tuotteita, jotka Berliinin oli päivittäin tarvetta paikallisen teollisuuden ja väkiluku 2,5 miljoonaa. Yhdysvaltain ja Britannian lentokoneet häirittiin Neuvostoliiton Flyers, mutta ei hyökkäsi. Lopussa saarto oli 31 American, 39 Britannian ja yhdeksän Saksan uhreja vahingossa ja lennätettiin 2,4 miljoonaa tonnia tuotteita. Paineilmapumpun oli valtava logistiikkayritys. On 16 huhtikuu 1949 kuljetettiin yhdessä päivässä 12 940 tonnia rahtia, tämä päivä tuli tunnetuksi "Easter Parade."

Saarron

Neuvostoliitto ei tehnyt mitään pysäyttää airlift. He odottivat koalitio ajan antaisi rohkeutta. Lisäksi ne pelkäsivät, että sotilaallinen interventio johtaisi uuden sodan, jos vastapuoli oli ydinaseita hallussaan. 12. toukokuuta 1949 saarto on kumottu, aluksi pikkuerissä, mutta pian oli autoja ja junia jälleen vain myönsi Länsi-Berliiniin. Airlift pysyi toiminnassa syyskuuhun 1949 maaliikenteen oli normaali.

Berliinin muuri

Vaikka saarto oli ohi jatkuva suhde Neuvostoliiton ja lännen kireät. Länsi-Saksa oli demokraattinen maa, jossa vauraus. Itä-Saksa tuli kommunisti satelliitti ja oli kaikkien Itä-Euroopan vakavimmin määräysvallassa neuvostoliittolaiset. Jopa Berliini jaettiin Itä- ja Länsi-alue, raja kahden alueen välillä yhä tiukemmat vartioi Neuvostoliiton ja Itä-Saksan joukot. Sixties, Berliinin muuri oli rakennettu, että vihdoin jakelu. Vuonna 1989 lopulta putosi Wall kahden Berliinin ja laidat olivat auki. Yhdistymisen Länsi- ja Itä-Saksan korjata vain lopettamaan kriisi alkoi saarto Berliinin.
(0)
(0)