25 Raamatun historia: syntymästä Mooseksen

Miscellany Elsi Lehtinen Tammikuu 22, 2017 2 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Päivä lähestyy, kun mukaan Egyptin astrologit, vapauttaja israelilaisten syntyy. Koska he eivät tiedä, onko hän on juutalainen tai Egyptin jälkeläinen, on sinä päivänä kaikki mies vauvojen heitetty veteen komento faraon. Sinä päivänä, 7. Adar, Jookebed synnytti kolmannen lapsensa, Mooses. Alusta on selvää, että tämä on ylimääräinen lapsi, koska talo on valaistu. Moosesta pelastettiin.

Mooseksen syntymä

Vanhemmat Mooseksen
Levin pojanpoika Amram, poika Kehot, Jookebed ja hän nai antaa hänelle kolme lasta. Heidän ensimmäinen lapsensa oli Miriam, joka myöhemmin tulee suuri naisprofeetta juutalaisen kansan. Toinen lapsi on nimeltään Aaronin, ylipappi Jumalan, kuuluisa ylimääräinen rakkautensa rauhan. Hän on vieressä hänen veljensä Mooses, suurin johtaja juutalaisen kansan tuolloin. Se oli Amramin nuorin poika Moses tarkoitus johtaa israelilaiset pois Egyptistä, ja he saavat Pyhän Tooran Siinain vuorella.
Mooseksen syntymä
Päivä lähestyy, kun mukaan Egyptin astrologit, vapauttaja israelilaisten syntyy. Koska he eivät tiedä, onko hän on juutalainen tai Egyptin jälkeläinen, on sinä päivänä kaikki mies vauvojen heitetty veteen komento faraon. Sinä päivänä, 7. Adar, Jookebed synnytti kolmannen lapsensa, poika. Alusta on selvää, että tämä on ylimääräinen lapsi, koska talo on valaistu. Hänen vanhempansa tehtävä kaikkensa estääkseen sen joutumasta käsiin sotilaiden faraon jotka etsivät jatkuvasti uusia juutalaisten vauvoille. Kolmen kuukauden jälkeen, Jookebed näki, ettei hän enää voinut piiloutua lapsensa. Hän tekee osmankäämi kori, jossa korostetaan lasten ja laita kori kaislikossa pankit Niilin. Vaikka Jookebed kyynelsilmin palasi kotiin, Miriam jatkaa lähellä vauva.
Mooses pelastettiin
Se on kuuma päivä ja faraon tyttären, Batja, kylvyn joessa hänen piikoja. Yhtäkkiä hän kuulee huudot lapsen. Hän pitää kiire kori ja löytää vauva niin paljon, että hän haluaa pitää hänet, vaikka hän tietää, että se on juutalainen poika. Lapsi kieltäytyy syöttää yksi piikoja. Sillä hetkellä syntyy Miriam ja ehdottaa löytää juutalainen kätilö, joka voi nostaa lapsen kunhan prinsessa hyväksyy. Batja löytää hyvä ratkaisu. Miriam menee nopeasti palasi kotiin ja kutsui hänen äitinsä, joka voi huolehtia lapsesta.
Kahden vuoden ajan, vauva nostetaan hänen äitinsä. Samalla kertoo Batja faraon pojasta hän löysi ja hyväksytty. Hänen isänsä hyväksynyt sen, vaikka Foundling on juutalainen; koska vauva, joka uhkaisi farao mukaan astrologit, on jo kauan sitten heitetty veteen. He ajattelevat ei ole enää vaaraa. Mooses on kasvatettu kuninkaallisen hovin faaraon tytär.
Mooses saa puheen
Kun pelataan Mooses sylissä farao. Hän tarttui kruununjalokivi. Farao pelkää hän menettää valtaistuimensa ja kysyi astrologit vauvan tunnetta toiminnan. Useimmat nähdä vaaran ja kuoleman lapselle voi tehdä pahaa. Yksi ohjaajat kuitenkin ehdottaa testata vauva ensimmäinen. Faarao suostuu. Lopetettava kaksi allasta Moosekselle. Yksi sisältää kulta korut ja muut sisältää hehkuva hiilillä. Mooses käsi tarttuu kultaa, mutta enkeli lähetti kätensä kohti hiilet. Hän laittaa tulisia hiiliä hänen huulensa ja palovammoja kätensä ja kielensä. Mutta hänen elämänsä oli säästynyt niin. Testin jälkeen Mooses on puhevika. Hän on niin ole lahjakas puhuja, mutta hänen sanansa on painoa, koska ne ovat Jumalan sanoja läpi hänen huulensa.

Yhteenveto - kysymykset

Voit tarkistaa itse, onko olet ymmärtänyt tekstit ovat joitakin kysymyksiä täällä. Vastaukset löytyvät yllä olevassa tekstissä.
  • Miten on selvää, että Mooses oli ylimääräinen lapsi?
  • Miten pelastetaan Mooses?
  • Miksi ajatella astrologit faraon että Mooses oli vaarassa?
  • Näin Mooses saa puhevika?
  • (0)
    (0)